• Het aanbod van de Food Mind Diëtist

  Lees hier meer over de specialisaties, werkwijze en wat de Food Mind Diëtist voor jou kan betekenen

  broken image

  Holistic Food & Lifestyle Check

   

  Ben je klaar met ongezonde eetgewoonten? Heb je niet specifiek ergens last maar ben je benieuwd hoe gezond jij nu eigenlijk eet en leeft? Wil je een keer een overall screening van jouw voeding en leefstijl?

   

  De Food Mind Diëtist helpt jou om door middel van een voedings- en leefstijlanalyse met een persoonlijk plan de gezondste versie én coach van jezelf te worden. De basis van de Holistic Food & Lifestyle check is de holistische leefstijlcirkel waarbij we kijken naar hoe jij scoort op de gebieden food, body, mind & life. Op deze manier krijgen we een compleet beeld van jouw leefstijl, gezondheid en gedragspatronen. Je krijgt een duurzaam plan waar je na de behandeling uiteindelijk zelf mee aan de slag kunt gaan.

  broken image

  (Chronische) Ziekten & Gewichtsproblemen

   

  Heb je al langer gezondheidsklachten en wil je hier nu echt wat aan doen? Ben je doorverwezen door de huisarts of specialist omdat je afwijkende waarden hebt? We kunnen ons voorstellen dat je bent geschrokken van een diagnose en behoefte hebt aan goede informatie. Wij nemen graag uitgebreid de tijd voor jou. 

   

  De Food Mind Diëtist is als kwaliteitsgeregistreerd en medisch-wetenschappelijk diëtist dé expert op het gebied van gewichtsproblemen, ziekten en aandoeningen waarbij voeding een rol speelt. Denk hierbij aan veelvoorkomende chronische ziekten zoals diabetes type II, hart- en vaatziekten (hoog cholesterol, hoge bloeddruk, hartproblemen) en COPD, al dan niet in combinatie met overgewicht, obesitas of juist ondergewicht. Vaak wordt bij een diëtist gedacht aan afvallen, maar ondervoeding komt veelvuldig voor bij bijvoorbeeld een verminderde eetlust, dementie, eenzaamheid of kanker. Gezonde voeding is voor heel veel ziekten en aandoeningen van groot belang. Regelmatig eten, minder bewerkte en meer voedzame producten én meer beweging zorgen vaak voor betere vooruitzichten. De Food Mind Diëtist stelt samen met jou een persoonlijk plan op met haalbare doelen. Je leert over het maken van gezonde keuzes en omgaan met jouw eigen valkuilen, een persoonlijke en praktische aanpak. De Food Mind Diëtist kijkt met een holistische blik, met aandacht voor niet alleen voeding maar alle leefstijlfactoren die een rol spelen bij de behandeling.

  Ketenzorg bij chronische ziekten (diabetes type II, hart- en vaatziekten en COPD)
  De Food Mind Diëtist werkt via het ketenzorgsysteem in een samenwerkingsverband met huisartsen en andere zorgverleners in de regio. Hierbij wordt de zorg voor chronische ziekte afgestemd op de wensen, behoeften en verwachtingen van de patiënt en uitgevoerd door verschillende zorgverleners. De huisarts of praktijkondersteuner heeft jou mogelijk doorverwezen via dit ketenzorgsysteem.

  broken image

  Het Yoga Dieet met Ayurveda

   

  Heb je interesse in ayurveda, mindfulness en yoga? Wil je meer balans in jouw voeding en leefstijl met advies op maat? Dan is het yoga dieet voor jou.

  Het Yoga Dieet bestaat uit voedings- en leefstijladviezen geïnspireerd door ayurveda, mindfulness en de yogafilosofie. Met een persoonlijkheidstest kom je erachter welk type je bent en welke adviezen bij jou horen. Zo leer je hoe je beter in balans blijft en hoe je bewuster en meer mindful eet en leeft. Dit zorgt ervoor dat je je vitaler voelt en meer geniet van eten. De voeding van het Yoga Dieet is veelal puur en onbewerkt, erg smaakvol en gezond. Het is een inspiratiebron voor iedereen die zich aangesproken voelt om zichzelf en zijn gezondheid te verbeteren of te behouden.

  Als je kiest voor het Yoga Dieet is dit wat je krijgt:

  • Meer kennis over de ayurvedische visie op voeding, yoga en mindfulness
  • Een persoonlijkheidstest: welk type ben jij?
  • Inzicht in de verschillende type persoonlijkheden
  • Gepersonaliseerd voorbeelddagmenu met maaltijdsuggesties
  • Voedingslijsten en -adviezen met producten voor jouw type
  • Receptenboek vol met heerlijke Yoga Dieet recepten
  • En nog veel meer..

  Lees meer over het yoga dieet op de website: https://www.hetyogadieet.nl/

  broken image

  Food & Mind

   

  Heb je last van belemmerende voedingsgewoonten? Ga je vaak eten uit stress of emotie? Heb je soms het gevoel geen controle te hebben waardoor je je machteloos voelt? Volg dan het Food Mind programma in samenwerking met de Mind Heart praktijk. 

   

  Eten uit emotie kan een enorme impact hebben op je dagelijks leven. Het kan je mentaal en fysiek uitputten en je weet niet meer hoe je deze cirkel moet doorbreken. Wij leren je opnieuw een gezond eetpatroon aan te meten en gelijktijdig je emotionele valkuilen te herkennen en te beheersen zodat je op een duurzame manier leert om grip te krijgen op je eetgedrag. Je krijgt handvatten waarmee je voorgoed leert om te gaan met lastige situaties, wanneer je emoties opspelen en je controle lijkt te verliezen.

   

  Dit programma bestaat uit een combinatie van coaching op zowel voeding als gedrag om belemmerende patronen te doorbreken. Je werkt samen met de Food Mind Diëtist aan jouw persoonlijke voedingsplan en daarnaast met een gedragstherapeut op cognitief en emotioneel niveau (o.a. mindfulness en lichaamswerk). Naast de behandeling kun je gebruik maken van een online programma met fijne oefeningen die jou in je dagelijks leven ondersteunen. Plan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij de Mind Heart praktijk om je hulpvraag te bespreken en te onderzoeken of de behandeling bij je past en ontvang een offerte*.

   

  Lees hier meer over het programma: https://mindheartpraktijk.nl/food-mind-programma

   

  *De offerte en overeenkomst met de Mind Heart praktijk staan los van jouw afspraken en vergoeding/kosten voor de dieetbehandelingen van de Food Mind Diëtist

  broken image

  Fertiliteit & Zwangerschap

   

  Heb je behoefte aan steun en advies tijdens een fertiliteitstraject? Wil je gezond zwanger worden en niet onnodig veel aankomen in gewicht? Heb je bepaalde voedingsgerelateerde klachten tijdens de zwangerschap of wil je laten checken of je wel gezond eet?

   

  De Food Mind Diëtist is gespecialiseerd in het geven van voedingsbegeleiding en ondersteuning als je vruchtbaarheidsproblemen hebt (zoals PCOS, anovulatie), gezond zwanger probeert te worden of zwanger bent (bijvoorbeeld bij zwangerschapsdiabetes of misselijkheid). De Food Mind Diëtist heeft als doel het optimaliseren van jouw vruchtbaarheid en het vergroten van de kansen op een succesvolle conceptie en zwangerschap door zich te concentreren op voeding en leefstijlfactoren. Samen beoordelen we jouw huidige dieet, identificeren we eventuele voedingstekorten of onevenwichtigheden en ontwikkelen een plan op maat om deze problemen aan te pakken. Je krijgt specifieke voedingsmiddelen, supplementen of leefstijlaanpassingen ter aanbeveling om jouw reproductieve gezondheid te verbeteren. Door nauw samen te werken verbeteren we jouw reis naar een gezonde vruchtbaarheid en het ouderschap.