Heb je last van fysieke klachten gerelateerd aan stress? Denk eens aan Body Breathwork!

Bijna ieder mens heeft weleens last van fysieke klachten gerelateerd aan stress. Wat hierbij heel goed werkt is Body Breathwork, ofwel lichaams- en ademwerk. Maar wat is dit nu en hoe gaat dit in zijn werk?

Body & Breathwork zorgt ervoor dat je blokkades in de vorm van diep in het lichaam opgeslagen spanning, stress en trauma los kunt laten. Hierdoor zal je levensenergie weer vrij gaan stromen waardoor belemmerende patronen transformeren en je een andere relatie krijgt met jezelf en de wereld om je heen!

Hoe gaat een body & breathwork sessie?
Tijdens een body & breathwork sessie maken we gebruik van diverse lichaamsoefeningen die onze psoasspier activeert. Deze spier houdt spanning, stress en onderdrukte emoties vast.

Door deze spier te activeren maak je ruimte om vastgezette spanning en stress via het lijf los te laten. Daarbij krijgt het lichaam de kans om zich te ontdoen van onafgemaakte overlevingsreacties zoals, vechten, vluchten en bevriezen. Deze bewegingen kunnen alsnog afgemaakt worden en onverwerkte emoties doorvoelt. Dat werkt enorm bevrijdend!

Het lichaamswerk wordt opgevolgd door diverse ademhalingstechnieken die erop gericht zijn ontspanning te brengen en opnieuw activatie te creëren om nog meer los te laten.

Door te werken met een unieke combinatie van de psoasspier en de adem maak je contact met je autonome zenuwstelsel en wat er in je lichaam aan blokkades opgeruimd mag worden. Dit brengt automatisch herstel, rust en bevordert je gezondheid!

Voordelen

1. Lichaamsherstel

Het loslaten van spanning en stress in het lichaam reduceert pijntjes en lichamelijke klachten.

2. Herstel van de emotionele balans

Emotionele blokkades zorgen voor een disbalans in je leven. Wanneer je die blokkades opheft ben je emotioneel beter in balans en ga je merken dat de relatie met jezelf en anderen verbetert.

3. Leven vanuit je essentie!

Je laat patronen en maniertjes los die niet meer bij je passen en komt meer in contact met je kern. Hierdoor kan je beter voelen wat je écht wilt en maak je keuzes die bij je passen.

Waar?

De Food Mind Diëtist werkt nauw samen met Wieske & Kim. Zij zijn de oprichters van Bodybreathwork.nl

“Wij faciliteren samen body and breathwork sessies. Daarnaast hebben we beiden onze eigen coach en trainers praktijk.” aldus Wieske: Licht-huis.nl & Kim: MindHeartpraktijk.nl